Onderhoud cv-ketel

Uw centrale verwarming laten checken door een erkend technieker? Uw bijna vervallen keuringsattest van uw verwarmingsinstallatie laten vernieuwen? Wettelijk onderhoud cv-ketel in Antwerpen, Mechelen of Sint-Niklaas aanvragen bij ervaren vakmannen? Durable Building Services (DBS) uit Willebroek komt ter plaatse voor het controleren, testen, reinigen en goedkeuren van cv-ketels in gezinswoningen, appartementen en bedrijfsgebouwen. Is uw ketel in topconditie, dan ontvangt u het keuringsattest en bent u volledig in orde voor de verzekeringen.


Verplicht onderhoud cv-ketel

Onderhoud centrale verwarming is bij wet verplicht om de twee jaar. Dit houdt in dat u uw centrale verwarmingsketel door een erkend chauffagist uitvoerig laat controleren. Voldoet de installatie aan de vereisten? Dan levert uw goed functionerende verwarmingsketel u een up-to-date keuringsattest op enerzijds en een gerust gemoed anderzijds. De tweejaarlijkse controle verkleint immers de kans op storingen en defecten van uw verwarmingssysteem.

Wist u dat ...

... de chauffagisten van DBS niet enkel langskomen ter observatie? Wij houden het niet op toekijken vanaf de zijlijn. Onze technische specialisten controleren niet alleen de actuele status van uw ketel, we reinigen de apparatuur ook. We trakteren onder meer het volledige verwarmingselement op een reinigingsbeurt volgens de regels van de kunst. Het resultaat? Een goedwerkende én schone ketel die er gegarandeerd weer even tegenaan kan!

Afspraak maken onderhoud cv-ketel

Om het tweejaarlijks onderhoud centrale verwarming niet over het hoofd te zien kan u een herinnering in uw agenda schrijven of een automatisch alert in uw mailagenda installeren. Wij raden u aan uw afspraak tijdig in te plannen. DBS is uiterst flexibel voor dringende depannages maar daarbuiten is onze planning heilig. Onderhoudsbeurt ingeboekt bij meewerkend zaakvoerder Bart Dubois? Wij komen onze afspraak gegarandeerd na!

Tweejaarlijks onderhoud cv-ketel tijdig plaatsgevonden en ketel correct bevonden? U ontvangt een up-to-date keuringsattest van DBS.

Wist u dat ...

... het verplicht is dat uw cv-ketel vlot bereikbaar is? Wanneer een sanitair technieker of chauffagist niet vlot tot bij uw installatie kan voor de controle is hij toegestaan uw systeem af te keuren. Meer nog het is zijn plicht u een nieuwe keuring te weigeren. Het is namelijk wettelijk verplicht dat uw verwarmingsinstallatie ten alle tijde vlot en veilig bereikbaar is. Niet enkel voor vakmannen, maar ook voor u, uw gezin of uw medewerkers op dagelijkse basis. Let er dus extra op als de controleur langskomt en plaats uw wasmachine, droogkast of overige meubels en toestellen voldoende aan de kant. Op die manier heeft u alvast een eerste check afgevinkt van de keuringsvoorwaarden!

Verwarmingsaudit voor verwarmingsinstallatie

Tijdens een verwarmingsaudit wordt nagegaan of de installatie tegemoetkomt aan de noden van de woning of het bedrijfsgebouw. Dit type controle is verplicht van zodra een verwarmingsinstallatie ouder is dan vijf jaar en 20 kilowatt (kW) of meer vermogen heeft. Twijfelt u of deze audit op uw ketel van toepassing is? Heeft u vragen over het bijbehorende auditdocument?

Wie is Durable Building Services (DBS)?

Sinds 2019 legt loodgieterbedrijf en renovatiefirma DBS de lat hoog voor professionelen en particulieren in het hele land. Dat uit zich in onze keuringen van cv-ketels die altijd 100% correct en objectief verlopen volgens de geldende wetgeving, maar ziet u ook in onze bouwprojecten. We schotelen niemand een standaardbudget voor. Splinternieuwe airco-installatie plaatsen? Badkamer renoveren? Elektriciteitswerken in uw firma uitvoeren? Een bezoek aan het bedrijf of de woning is voor ons een must. We kijken, wandelen rond, meten nauwkeurig op, ... Onze ruime voorbereiding voorkomt verrassingen tijdens de uitvoerende werken. Wij zijn pas tevreden wanneer ons cliënteel dat ook is!

“Ik ben loodgieter in hart en nieren, maar sta paraat voor uiteenlopende bouwwerken waarbij mijn team en ik de handen uit de mouwen mogen steken. Muren uitbreken, chape leggen, vloerverwarming plaatsen, … Laat maar komen!”

Bart Dubois, meewerkend zaakvoerder DBS

Onze overige technieken en diensten

Als allround techniekers onderscheiden wij ons in de markt dankzij onze hoge kwaliteitsstandaarden. Naast het tweejaarlijkse onderhoud cv-ketel, bieden wij volgende services aan particulieren en professionals aan:

  • Sanitair: sanitair installeren en onderhouden, leidingen (ver)leggen, ontstoppingswerken, ...
  • Verwarming & airco: verwarmingssysteem plaatsen en repareren, airco op maat installeren, ...
  • Bouw & renovatie: afbraakwerken, poutrels plaatsen, pleisterwerken, gyprocwanden zetten, badkamers installeren, zolders verbouwen, keukens plaatsen, ...
  • Elektriciteit: grote elektriciteitswerken voor particulieren (leidingen, databekabeling, apparatuur) en kleine elektriciteitswerken voor professionelen (extra stopcontacten, nieuwe lichtschakelaars, nazicht zekeringskast)

Een beroep doen op onze vakmannen voor één van bovenstaande specialiteiten? Ons inschakelen voor meerdere (ver)bouwwerken?

Nieuwsgierig naar wat DBS nog meer doet dan het onderhoud van cv-ketels? Wij rollen dagelijks de mouwen op en delen onze activiteiten met veel plezier op sociale media. Volg onze bedrijfspagina en zit op de eerste rij voor unieke werfbeelden en inspirerende projectfoto's.

Tip onderhoud cv-ketel: plaats uw wasmachine of droogkast aan de kant zodat de chauffagist voldoende plaats heeft. Het is verplicht dat uw installatie veilig en vlot toegankelijk is.


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x